Aktiviteter på ferien

Belgien er et paradis for øl kendere

Belgien er lidt mindre end Danmark, og det ligger ikke mange km fra den dansk-tyske grænse. Belgien rummer masser af historie og traditioner, så der er mange interessante attraktioner at se og besøge, hvis familien holder ferie her. Hvis du er politisk interesseret, kan man jo besøge EU Parlamentet i hovedstaden Bruxelles, men alle bør smage de verdenskendte belgiske vafler og chokolader. Og man kan besøge spændende diamantmuseer især i Antwerpen og Brugge. Men uanset hvor stor jeres familie er, så bør man altså tage tiden til at smage på deres mange typer af øl. Belgien er især kendt for de hundredvis af forskellige typer øl. Her bringer vi et uddrag fra politikens guide til Belgisk øl.

Besøg munkene der laver verdens bedste øl

Europas munke har brygget øl i hundreder af år. Oplev munkelivet og smag brødrenes bryg.

Trappistmunkene har altid levet en isoleret tilværelse fra omverden, men de har i de seneste år åbnet op for besøgende i klostrene.

 

Overnat i byen Chimay

Chimays hotelpensionat Auberge de Poteaupré ligger få kilometer fra klostret og dets bryggeri. Stedet er åbent for alle – både overnattende og spisende gæster. Restauranten serverer alle Chimays øl og laver desuden en række forskellige retter med øl, som ikke bare er kulørte indslag i menuen, men rent faktisk smager godt. Se mere på www.chimay.com

 

Belgien laver noget af verdens bedste øl.

Men det er ikke kun kvaliteten på øllet, der gør landet et besøg værd. Det brede udvalg af øltyper er en anden attraktion. I Belgien kan man slukke tørsten i alt fra knastørre lambicøl over læskende witbier til mørk, alkoholtung ale fra landets trappistklostre. Og selv om de overgærede munkeøl står for mindre end en procent af den samlede ølproduktion, er det ikke sjældent dem, der render med opmærksomheden. I århundreder har Europas munke brygget øl – i begyndelsen kun til eget forbrug. Siden fik vi andre også lov til at smage, og i dag er trappistøllet mere udbredt og populært end nogensinde.

 

Velgørenhed og socialt ansvar

I det hele taget har trappistbryggerierne på hver sin måde fjernet sig et godt stykke fra den enkle brygning af øl til eget forbrug, som i sin tid var udgangspunktet. Og at alt overskud fra salget går til velgørenhed.

 

Resultatet er en fløjlsblød portvinslignende øl

Med årene er humle- bitterheden og den friske ungdom forsvundet, og tilbage står en sød, fløjlsblød, portvins- lignende øl.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *