Aktiviteter på ferien

Rejs med dit barn – rutiner

Rutiner

Børn har bedst af rutiner. Det gør dem trygge og rolige. De kan godt lide at ting er som de plejer. De skal dog udfordres og opleve ting hver dag. Trygge rutiner er fx faste sengetider, godnathistorie, bad, tandbørstning mm.

Sovetid på ferien

Selvom ferien bryder stort set alt der hedder traditioner og rutiner, er det vigtigt for barnet, at holde fast på nogle faste mønstre. Det er oftest trygt og rart for barnet, hvis tiden omkring sengetid, er som den plejer fx:

  • Gør barnet klar med bad/vask og tandbørstning klokken 19.00-20 i ferien
  • Læsning i bog, hygge med en fællestegning eller godnatsang mellem 19-20.00 og senest 21.00 i ferien.
  • Putte med sovedyr, dyne og pude og gerne aftale omkring hvor mor og far sidder. ”Vi sidder i stuen og ser tv, kan man fx sige”. Hvis der er flere søskende, plejer de at blive glade for at sove på samme værelse på ferien. Hvis der er større børn med vil de nok helst være fri. Hvis I har et lille barn med som er utrygt, kan det sommetider være trygt og rart for barnet at falde i søvn i jeres seng. Det er trods alt en familieferie, hvor der skal tages hensyn til alle.

Morgenmadsrutiner

Selvom I er på ferie og gerne vil sove længe, så er det ikke sikkert dit barn er enig. Morgenmadsrutiner er faktisk ret vigtige for børn-især mindre børn. Sørg derfor for at I er friske nok til at komme op om morgenen og spise morgenmad sammen. Jeres barn vil elske det og I kan få en masse hyggelige snakke sammen.

Tur og oplevelses rutiner

Når barnet er i institution er det normalt at dagen er pakket godt op omkring oplevelser. Man møder op om morgenen, der er samling, der er frugt, der er leg, der er frokost, der er hviletid/legetid, der er frugt, legetid og barnet hentes. Disse rutiner skal selvfølgelig ikke være de samme, når man har fri. Men det kan være rart for barnet at mor og far ikke skal dase på stranden i 5 timer. Det lille barn vil have behov for udfordring og afbrydelse. Det kan netop være et besøg til en legeplads, grave sandslot eller mor og far der pjasker vand med barnet.

Rutiner kan holdes selvom der er ferie

Hver familie har sine rutiner. Nogle går sent i seng. Nogle hviler, nogle spiser ikke morgenmad osv. Vigtigst af alt for barnet er at der fastholdes i noget af det vante under ferien. Blot lyt til dit barn og fornem hvornår det er tid til forandring eller aktivitetskift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *