Sommerferie

Har du ondt i knæet?

Døjer du med ondt i knæet? Det kan være, at det er kommet snigende i løbet af de sidste par år, eller så har du lavet en forkert bevægelse, og nu kan du mærke, at det gør ondt i knæet hele tiden. Det er træls, at skulle begrænses af at have ondt. Især hvis du har spændende planer om at tage på sommerferie eller en udflugt til et sommerland i Danmark. Heldigvis findes der forskellige muligheder til behandling af ondt i knæet, og du kan læse med her, og se om der er en af dem, som skulle være gode for dig.

Find årsagen til smerten

Der kan være mange årsager til, at du har fået ondt i knæet. Hvis du har lavet et vrid eller er faldet, så er det en god idé at putte noget koldt på og holde det i ro. Det er også værd at overveje, om du kan have noget særligt fodtøj på, som støtter din fod og dermed hjælper til at aflaste dit knæ. En sådan overbelastning tager tid, så undgå at lægge for stor belastning på dit knæ, indtil du har det godt igen.

Smertelindring og behandling af knæet

Hvis det ikke hjælper at holde dit knæ og ben i ro, så er det altid en god ide at ringe til din læge. Langvarige smerter i knæet, som ikke bliver bedre, når du give dig dem ro, kræver som ofte hjælp fra din læge. Men inden du tager til læge, kan du også prøve at tage smertestillende. Det kan hjælpe dig til at slappe af og holde dig i ro, så dit knæ hurtigere kan hele op. Hvis smerten i dit knæ ikke er kommet akut, så kan det være tegn på at du begynder at få slidgigt eller har efterfølger fra en knæskade. Hvis det er tilfældet, så skal du snakke med din læge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *