Bag fastelavnsboller med dine børn i ferien
Fastelavnsboller vinterferie aktivitet
Laver du også fastelavnsboller i vinterferien eller er du typen der køber dem færdige, et lille tip til dine fastelavnsboller, brug opskriften her.
Fastelavnsboller i vinterferien
Fastelavnsboller er hos os ikke kun i vinterferien, vi kan sagtens bage dem flere gange i februar eller helt hen til marts måned. Fastelavnsboller smager fantastisk og de er nemme at lave. Vi har lavet mange forskellige variationer hjemme hos os både med creme, syltetøj, glasur og skum. Min favorit er skum, men den nemmeste at lave har været med glasur.
De nemme fastelavnsboller
Har du vanvittig travlt og hører du til en af dem, der ikke lige kan tage en eftermiddag ud af kalenderen for at bage med dine børn, så gøres det rent enkelt. Jeg har to måder. Den ene er at købe en pose færdige rosinboller eller almindelige boller og lave en glasur. Pynt med glasur og krymmel og kald dem fastelavnsboller. Hvis dine børn ikke er vant til andet, så vil de sikkert elske disse boller. De bedste nemme fastelavnsboller er når man bager dem selv og så pynter dem. Jeg plejer at bruge en almindelige bolledej, når det skal gå hurtigt. Men skal det være ekstra lækkert, så foretrækker jeg en opskrift, så bollerne får den rigtige fylde og konsistens. Jeg kan bedst lide lette fastelavnsboller, som kan skæres over og pyntes med skum.
Lækker skum
Den lækre skum kan laves på rigtig mange måder. Jeg synes den nemmeste måde er at købe en pose frosne bær, fx hindbær. Give dem et opkog og nedkøle dem. Derefter pisker jeg flødeskum og deler en vaniljestang og tager kornene i. Blander det sammen og smager til med sukker. Skummet smøres på de overskårne boller. Og her foretrækker jeg at bruge en opskrift på rigtige fastelavnsboller, da de altså helst skal være luftige og ikke bare som almindelige boller. Men prøv dig frem, der er masser af muligheder. Som vinterferie aktivitet foretrækker tit at bage med mine unger.