Vinterferie

Oplev Wagrain ski område med familien

Om vinteren vælger mange at tage en uges tid på skiferie, hvor man i hyggelige omgivelser kan blive bedre til at løbe på ski i enten slalom, langrend eller snowboarding og freestyle, da der findes mange muligheder på skisportsstederne at vælge imellem. Faktisk kan man mange steder opleve deciderede funparker, hvor børn og voksne kan afprøve sine talenter med masser af sjov.

Tendensen startede i Frankrig og Italien, og nu er den også kommet til Østrig og Schweiz, således dette omfatter hele Alpeområdet. Derfor burde man måske tjekke mulighederne for at komme på en billig vinterferie, f.eks. Wagrain ski, som er et af de større skisportssteder i Østrig i komplekset Ski Amadé, som også kaldes for Salzburger Sportweld, da det ligger nær ved storbyen Salzburg.

På et eller andet tidspunkt burde alle friluftsfamilier opleve Wagrain ski resort og alle dets tilbud for spændende oplevelser, og det er ikke så dyrt endda, idet man hos Sunweb kan finde et stort udvalg af billige rejser til Wagrain. Faktisk kan de både tilbyde Wagrain ski rejser med flybilletter eller som kør-selv-ferie, hvor man får både feriebolig og liftpas med i prisen.

Hvilke attraktioner findes omkring Wagrain?

Når man rejser til Wagrain ski område, så ankommer man faktisk til Ski Amadé, som består af følgende byer: Flachau, Wagrain, St. Johann–Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt–Zauchensee, Kleinarl, Eben og Filzmoos. Dette samlede område tilbyder totalt 350 km pister og over 90 skilifter, så stedet her er ideelt til skisport med lange og varierede ture på ski og snow board.

Heldigvis findes der afgrænsede områder til både begyndere og fortsættere indenfor skisportens verden, så pisterne er opdelt i både lette, middelsvære samt de meget svære. Der findes endda et område på 220 km i udstrækning, som kan anvendes af langrendsløbere.

Med et liftpas til Ski Amadé får man faktisk oveni gratis adgang til skiområderne ved Schladming-Dachstein, Grossarltal, Hochkönig og Gastein. Dermed kommer man op på et stort område på 860 km pister betjent af hele 270 moderne lifter. Man får virkelig brug for en lang vinterferie, hvis man når at udforske hele dette område. Man kan dyrke vintersport her helt indtil april måned, da der findes en gletscher i området. I hele området findes der WiFi, og der er masser af afterskiing aktiviteter i hele området.

Man kan shoppe, besøge de omkringliggende restauranter, barer og natklubber, og der findes også mange muligheder for børn og unge. Man kan snowboarde mange steder, hvor der findes half pipes, og der findes også funparker, festivaler, skiudlejningsbutikker, skiservice, skibørnehaver og skiskoler, så der findes aktiviteter til alle.

Skal man køre selv eller flyve til Østrig?

Langt hovedparten af skituristerne vælger at køre sammen i bil direkte til Østrig, hvorefter de reserverer en herlig feriebolig samt liftpas, og denne pakke koster ofte under 2.000 kr. i alt til omkring 10 mennesker i 8 dage. Det er lidt dyrere at flyve til lufthavnen i Salzburg end at køre selv i bil, men hvis man rejser alene eller kun 2 personer, så kan det måske bedst svare sig at rejse med fly. Derved slipper man jo også for den lange køretur, således man møder op til feriesprængfyldt med energi, og der findes masser af muligheder for at både købe eller leje skiudstyr.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *