Ferie i Danmark

Nyd et afslappende ophold på Bornholm med familien

Bornholm er Danmarks mest østlige ø i Østersøen, og et syn der bestemt er værd at opleve. Øen har mange timers solskin og dens ekstraordinære lys har en lang historie med at tiltrække kunstnere. Kendt for rene, hvide strande kan du nyde en unik ø-kultur af runde kirker, lokale delikatesser og hyggelige fiskerbyer, alt sammen med postkort-perfekt natur. Der er masser at tage sig til på den lille solskinsø, så hvis du er på udkig efter en hyggelig familietur kan du booke et ophold på Bornholm gennem Danland feriecenter.

 Top attraktioner på Bornholm

 1. Hammershus
  Hammershus er et betagende slot, bygget omkring 1300-tallet er ruinerne det største i Nordeuropa, og mens slottet har ændret sig i årenes løb, da forskellige kræfter kæmpede over Bornholms strategiske beliggenhed, forblev det et ikon på øen. I dag er det et must-see for enhver besøgende.
 2. Røgerier
  Bornholms historie som fiskerø afspejles i deres rige kulinariske tilbud. Deres røget fisk er nogle af det mest kendte i Skandinavien, og deres signatur ret, røget sild, rå æggeblomme, radise og bøf på friskbagt rugbrød, kendt som Sol over Gudhjem, må man ikke gå glip af. Tag frokosten i Gudhjem i nærheden af feriecentret.
 3. Historiske rundkirker
  Bornholms hvidkalkede runde kirker er fascinerende vinduer tilbage i tiden. Fire af Danmarks syv middelalderlige rundkirker er placeret på Bornholm. De runde kirker blev brugt som fæstninger og tilbedelsessteder, og det faktum, at en så høj koncentration af dem findes på Bornholm, er testamente til øens strategisk vigtige beliggenhed i Østersøen.
 4. Sandstrande
  Bornholms sydlige strande er et godt sted at prøve sport såsom strandvolleyball, kitesurfing og vindsurfing. Du kan også leje både og havkajakker for at udforske øen fra den omkringliggende Østersø. Dueodde Strand ligger på Bornholms sydspids og er den største sandstrand på øen. Sandet er så fint, at det engang blev brugt til at fylde timeglas. Der er også mange mindre strande på Bornholm, hvorfra du kan svømme.
 5. Klipper
  Hvis du er på udkig efter mere dramatiske landskaber, skal du tage nordpå til de robuste stenrige kystnære stenstrande og klipper som de 22 meter høje granithelligdomsklipper de unikke klippefunktioner i Lions hoved og Jons Kapel eller endda slotsruinen ved Hammershus.
 6. Kunst og kunsthåndværk
  Bornholm har en stærk tradition for håndværkere, især inden for glasarbejde og keramik. Faktisk har lokalbefolkningen lavet fremragende keramik i flere hundrede år. Du kan besøge åbne workshops over hele øen og se håndværkere i aktion på steder som Hjorths Fabrik og Bornholms Keramikmuseum i Rønne.

Her kan du booke dit ophold på Bornholm

Vil du gerne have familien med en tur til Bornholm, kan du booke en miniferie eller et weekendophold i Danlands feriecenter på Bornholm. Feriecentret er beliggende i Gudhjem 10 minutter fra havnen og 5 minutter fra stranden, hvad mere kan man forlange?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *