Ferie i Italien

Oplev det ægte Italien

Drømmer du om at udleve din ”italienske drøm” i en bjergby med stemningsfulde smalle gader, hvor du er helt afsondret fra det sædvanlige turistmekka? Så tag til Ligurien og byen Perinaldo, som giver dig muligheden for at holde en personlig ferie i smukke og rolige omgivelser, hvor du kan få lov til at være dig selv, fordybe dig og opleve det ægte og autentiske Italien.

Om Perinaldo

Ligurien – også kaldet Den Italienske Riviera – grænser op til Frankrig i vest. Fra byen Ventimiglia som ligger i bunden af Vallecrosia-dalen ud til Middelhavet, er der kun en times kørsel til Den Franske Riviera og Nice. Området byder på en storslået natur omringet af bjerge, olie- og vinmarker og utallige landsbyer i traditionel italiensk stil. I baglandet ligger den lille middelalderby, Perinaldo, der er en sand perle. En by, der oser af historie og italiensk landsbystemning.

Gennem Perinaldos labyrint af kringlede brostensbelagte gader og stræder oplever du en ægte italiensk atmosfære, som endnu ikke er berørt af turismen. Mange af byens rustikke huse er fyldt med smukke, arkitektoniske detaljer og ligger med en fantastisk placering og en pragtfuld udsigt. Fra tagterrasser i de autentiske stenhuse kan du nyde udsigten over det smukke landskab, hvilket giver dig mulighed for en ferie med tid til ro og fordybelse. Det eneste du hører, er lyden af kirkeklokker fra byens to kirketårne.

Det sker i Perinaldo

Der afholdes hvert år ”Perinaldo Festival” på pladsen foran den smukke San Nicola da Bari-kirke. Her samles musikere fra hele landet for at fremføre klassisk komponeret musik til byens ca. 500 indbyggere. Derudover er byen fødested for den kendte italienske astronom Giovanni Domenico Cassini, der bl.a. opdagede flere af Saturns måner. I den forbindelse kan du gå på opdagelse under Perinaldos storslåede og klare stjernehimmel i byens stjerneobservatorium – en unik rejse i astronomiens univers. Det bjergrige område giver samtidig rig mulighed for at vandre, cykle og klatre. Et perfekt valg hvis du vil nyde de liguriske bjerge og opleve landet bag Den Italienske Riviera.

Lej en bil og udforsk ”Il Bel Paese”

Vil du opleve den italienske kultur, natur, gastronomi og vin, ligger byen også centralt for flere spændende udflugtsmål. Du kan bl.a. besøge kystbyerne Ventimiglia, Sanremo og Bordighera. Her kan du enten vælge at tage bussen fra Perinaldo, eller du kan leje en bil og køre en tur langs de snoede veje og få smagen af Italien.

Ventimiglia ligger lige på grænsen til Frankrig, og er en populær sommerdestination for mange franske turister. Her kan du bl.a. opleve katedraler fra 1100-tallet og nyde udsigten over Middelhavet fra den gamle botaniske have, der er en af Europas smukkeste. Byen er især kendt for det ugentlige marked, der finder sted hver fredag langs havnefronten, hvilket skaber et kolossalt trafikkaos.

Den mondæne kasinoby Sanremo er med sine 57.000 indbyggere en af de største byer i Imperia-provinsen. Byen ligger hvert år navn til Italiens store musikfestival af samme navn. Derudover er byen kendt for at være mål for det prestigefyldte cykelløb, Milan-Sanremo.

Kystbyen Bordighera ligger mellem Ventimiglia og Sanremo, og er kendt som palmernes by. Byen leverer palmeblade til Vatikanet hver palmesøndag, og er kendt for den store eksport af blomster. I Bordighera kan du bl.a. besøge de mange blomsterhaver og det arkæologiske Bicknell-museum. Du kan også besøge den gamle bydel og vælte dig i det vue, der er hele vejen langs kysten.

Er sulten ved at melde sig er det bestemt værd at tage turen fra Perinaldo og op igennem landskabet for at besøge den gamle middelalderby, Dolceacqua. I Dolceacqua kan du få lov til at smage et stykke af det smukke Italien. Her serveres ægte italienske pizzaer, som er lavet af friske råvarer fra lokalområdet. Byen er opkaldt efter sin første romerske ejer, Dulcius, og efter floden, der løber igennem byen. Beliggende i den lille dal ligger det majestætiske slot, Doria, fra 1200-tallet. Slottet står stadig stolt på toppen af byen, hvor det vogter for dens indbyggere. Byen er hjemsted for omkring 2.000 beboere og er mest kendt for fremstillingen af den italienske vin, Rossese di Dolceacqua.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *