Sommerferie

Når babyen går på tigerspring

Her er lidt gode råd til hvis du har en baby som du skal til at have med på ferie:

Baby på jagt

Når babyen begynder på sin første opdagelse igennem livet kaldes det for tigerspring. Altså er de første 15 måneder opdelt i 8 tigerspring. Det er her babyen indlærer en masse forskellige ting, og dens mentalitet opbygges.

Mange forældre tror endelig de har fundet ud af, hvordan de skal tilpasse sig efter babyen, men næ-nej, det varierer rigtig meget, når babyen er på tigerspring.

Indtryk

Indtryk ude fra er som lille eller baby en vigtig del af den primære socialisation. Det er her vi lærer fra vores forældre og daginstitutioner.

Når vi så bliver ældre begynder den sekundære socialisation at indtræde. Vi begynder at lære fra andre end familien, og vi begynder på at danne os en mening. Her får vi indtryk fra skole, venner og det miljø man render rundt i.

At få børn

Mange ting skal overvejes, når man skal til at bestemme sig for at få børn. Du er bundet til barnet stort set 18 år af dit liv, og selvfølgelig længere frem. Du når at knytte et bånd til barnet, hvor du finder ud af, efter måske 15 år, barnet egentlig kun er til låns, fordi hun/han skal til at flyve fra reden.

Men er du selv mentalt klar? Det er muligt at få gode råd ude fra. Hvis man er ung, og bliver mor, bliver der tilbudt en masse fra kommunen, somme tider med hensyn til økonomi, men også at have en rådgiver, der kommer og tjekker op på tingene.

Overvejelser og økonomi

Derfor er der mange ting der skal tages hensyn til. Økonomien er ikke længere til din kæreste og dig, nu skal den deles med en helt tredje, som altså skal have bléer, tøj, sutter, møbler og alt hvad der ellers hører til. Altså bliver ens økonomi en hel del indskrænket i forhold til før.

Der er herved mange beslutninger der skal tages, når man vil have et barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *