Aktiviteter på ferien

Lad ikke din ferie spolere dit helbred

Uanset hvor familien vælger at tage hen på ferie, så tænk jer om, hver gang i spiser et måltid. I mange lande har de ikke den type mad, som vi spiser her hjemme i Danmark. Vi kan desværre nemt tillægge os nogle usunde vaner. I er måske vant til en portion havregryn eller cornflakes samt en skive rugbrød og et glas mælk. Mange andre steder i verden spiser man english breakfast, som består af æg og bacon med et par pølser til. Det er en noget mere fed ret, og i mange andre lande har de deres helt egne madopskrifter, der vil man ikke kunne købe dansk eller vestlig mad. Så mange steder kender de ikke til de rette råd om korrekt ernæring, så mange laver fede middagsretter, som de er vant til. Måske kan du ikke spise den stærke mad i østen eller i Mexico, da alle lande har deres egne traditioner og madkultur. Du kan naturligvis spise maden i fremmede lande, men du bør blot være opmærksom på, at maden kan være meget anderledes i andre lande. Men ofte kan man få vestlig mad de fleste steder, men husk at holde din kur, selvom du er på ferie. Jeg læste en artikel i Ude og Hjemme, hvor man netop kan læse om, at man kan blive tyk på ferien, hvis man ikke passer på. Især kommer de med det råd, at du ikke skal starte på en doven tilværelse i flere uger, således din nuværende træning går i stå. Du bør derfor stadig dyrke lidt motion også på din ferietur, men du kan jo gøre det på en afslappet måde med f.eks. en cykeltur ud i naturen.

 

Måske styres dit helbred af dine gener

 

Mange mennesker mener, de ikke kan bruge de generelle råd om kostplanlægning og motion til noget. De er af den overbevisning, at fedme og overvægt er et genetisk problem, som du ikke kan undslippe, uanset hvor sundt du spiser, og hvor meget du træner. Jeg er kun til dels enig med denne udtalelse, idet jeg tror på, at motion og træning altid vil have en positiv effekt på dit helbred, og det vil gælde uanset dine gener fra dine forældre. Men jeg er sikker på, at visse mennesker har lettere ved at tabe sig end andre. Vores stofskifte er forskelligt og styres af generne, og det kan man også læse her på hjemmesiden om klogkost.dk. Det er noget, som forskere over hele verden bruger meget energi på at forske i, og de råder os til at dyrke motion uanset hvad.

 

Undgå at blive feriefed

 

Når I skal ud at rejse i sommerferien, så må I undgå at stoppe for den regelmæssige motion, den skal stadig holdes ved lige. Ellers kan man nemt risikere at tage mange kilo på i ferien, og så har din kur måske været virkningsløs og forgæves. Læs artiklen her i Jyllands Posten, som netop skriver om rådene fra ernæringseksperterne, som anbefaler at holde os i god form også på ferieturen. Mange af os har desværre den usunde vane at totalt slappe af i sommerferien, og derved sætter vi ofte vores slankekur helt i stå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *