Aktiviteter på ferien

Overlev ferien trods overgangsalder

Overgangsalder

Overgangsalder og teenagere kan være en ret uheldig kombination. Du kan være lettere irriteret og de kan være ekstremt irriterende.

Sådan ved du om du er i overgangsalder

Der er forskellige tegn på at overgangsalderen har taget over. Den starter oftest i 45 års alderen og slutter omkring 55 års alderen. Det er østrogen og progestoron der påvirkes når man er i overgangsalderen. Symptomerne kan være mere eller mindre invaliderende og kan påvirke humøret så meget at ferien med teenageungerne bliver ødelagt. Det er typisk hedeture, svedeture, humørændring og blødningsforstyrrelser der præger dig i overgangsalderen. Men symptomerne hos dig kan være helt anderledes for din veninde. Du kan endda opleve nogle som fortæller at de slet ikke er generet af overgangsalderen.

En god ferie trods overgangsalder

Hvis du er plaget af hedeture og sveder meget, så kan det være i skal droppe charterferien og i stedet vælge et køligere sted. Hvis dine børn er helt uenige i dette må i vælge et sted, hvor du har mulighed for at trække dig tilbage uden problemer. Hvis du har store børn vil de med garanti ikke høre om dine klager i tide og utide, så hold dem for dig selv og din mand. Men sørg for at arrangere ferien, så du får en behagelig ferie og ikke skal trampe rundt i storbyer i flere timer uden mulighed for forståelse fra din familie. Hvis du har en partner kan du fx lave aftaler med ham hjemmefra om hvad du kan gøre hvis du bliver utilpas:

  • Find et feriested hvor der er mulighed for at trække dig tilbage, en bar, et hotelværelse, et sted med skygge
  • Lav aftale med din partner om at han ” tager sig af ungerne” når du bliver utilpas! Så undgår i en diskussion om dette.
  • Sørg for at holde dig i form, svøm i poolen, løb en morgentur, lav en times gymnastik hver dag eller andet der holder dig frisk.
  • Få masser af frisk lækker vand.
  • Sørg for at spise sundt, masser af frugt og grøntsager, det virker kølende og behageligt og er samtidig sundt for kroppen.
  • Det er helt almindeligt at humørsvingninger, træthed, ked af det hed, nedtrykthed, depression, fysiske symptomer fra underlivet; tørhed, ubehag ved samleje mm kan forekomme. Sørg derfor for at din partner forstår dette. Du bør muligvis lave en aftale med en veninde du kan chatte med, ringe til, skrive til hvis du har behov. Dine børn mærker lynhurtigt hvis du ikke er på toppen. Det er også okay på hverdage, men det er ærgerligt på ferien.

Så hvis du forbereder dig godt, kan ferien blive alletiders også selv om du er i overgangsalderen. Find forslag til aktiviteter på jeres ferie og andet sjov familieferie inspiration her.

Kilde: netdoktor

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *