Aktiviteter på ferien

Spil i ferien

Spil og sammenhold

Ferien er en tid, hvor familien bliver rystet sammen igen. Hverdagen slippes let og i den sidste del af ferien er den helt sluppet. Man har vænnet sig til hinandens nærvær og ønsker aldrig det skal stoppe igen. Forhåbentlig er det det godt vejr på ferien- men der er også dage, hvor vejret ikke egner sig til at være ude længe af gange. Regnvejret er hyggeligt den første dag eller tur, en varm kop kakao og en film kan skrue op for glæden. Men regner det en helt uge er det sjovt for familien at spille et spil. De gode gamle brætspil er altid sjove. På nettet findes også masser af spil, hvor man kan dyste mod hinanden. Man kan uddele præmier og på denne måde gøre dagen til en helt vildt sjov dag.

At være på et hold- tab og vind med samme sind

Hvis I har små børn derhjemme, kan I opdele jer i hold. Nogle spiller på hold med mor og andre med far. På denne måde er der ingen af børnene, der taber alene- at tabe alene kan gøre barnet ked af det. Nogle børn elsker at konkurrere imod forældre og søskende og kan derfor sagtens udfordres ved at være på sit eget hold.

Sjove spil for familien

Nogle sjove spil for familien er Ludo, kortspil, Afrikas stjerne, Angry bird action spil, bedstemor med slav i, billedlotteri, bingo, fiskespil ( pas på magneterne, hvis I har små børn), hvem er hvem, hop på toget Danmark rundt og diverse andre brætspil.

Lav et spil selv

Hjemme hos os har børnene i perioder muntret sig med at lave deres egne spil. Det har typisk været et brætspil, hvor de har tegnet tal man skal følge. Man slår med en terning og skal følge hvert tal indtil man er i mål. Undervejs har de lavet nogle udfordringer, en stige man kan gå op ad. Eller et vildt dyr, der spiser én så man må gå tre skridt tilbage osv. Vi plejer at have præmier til disse spil. Det er super sjovt – hele processen fra start til slut er underholdende.

Man kan også deltage i konkurrencer og måske være heldig at vinde en præmie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *