Forældre klummen

3 perfekte måder at holde ferie med børn

Vi er nu kommet på den anden side af julen. Og selvom det endnu er tidligt på året, begynder mange børnefamilier allerede i disse måneder at overveje, hvad sommerferien skal byde på. For inden du har fået set dig om, banker sommeren nemlig på – og alting er reserveret.

Derfor ved mange familier, at det er vigtigt at tage stilling i god tid, da arbejdsgivere også snart vil spørge til, hvornår ferien skal holdes.

I denne artikel har vi derfor samlet tre gode idéer til den perfekte ferie med børn. Så følg med og få ny inspiration til sommerens eventyr.

1. Campingferie i Sydeuropa

En tur i campingvognen er en rigtig klassiker, når vi taler om ferier med børn. Her vælger mange familier at køre sydpå mod Italien, Spanien, Frankrig eller lignende, da varmen selvfølgelig lokker.

En campingferie med familien byder på masser af hygge. Campingpladser er nemlig som skræddersyede til børn i alle aldre, da der er swimmingpools, legepladser og masser af sjove aktiviteter.

For de voksne byder campingferien på rig mulighed for afslapning, da børnene suser rundt med nye legekammerater. Derudover får hele familien en chance for at bruge kvalitetstids sammen, da en campingvogn eller et telt er den perfekte ramme om kortspil, grillaftener og hygge under parasollen.

2. Ikke så meget for camping? Så overvej en charterferie

Ikke alle er lige vilde med campinglivet. Gælder det for dig, er der heldigvis masser af andre muligheder for at sammensætte en skøn familieferie.

I disse år er charterferier et kæmpe hit. På denne type ferie er der skruet lidt op for komforten, da du og din familie får jeres egen lejlighed, hvor der også er plads til at lave mad og gå i bad i god ro og mag.

Charterferien rummer dog fortsat masser af muligheder for de mindste, da stranden eller swimmingpoolen typisk er tæt ved. Er dine børn vaskeægte vandhunde, så er charterferien derfor helt oplagt. For de voksne er der fri leg om aftenen på terrassen med et glas vin, når børnene er puttet. Og om dagen er der dejlige solsenge ved poolen, der gør det let som en leg at få lidt kulør på din vinterblege krop.

3. Bliv hjemme – og tag i sommerhus

Er du og din familie ikke så meget til varmen sydpå, kan en sommerferie herhjemme i Danmark være et hyggeligt alternativ. Herhjemme er der som en bonus ingen sprogbarriere, og hvem siger i øvrigt, at den danske natur ikke har noget at byde på?

Da en god ferie ikke behøver at betyde en tur til udlandet, vælger flere og flere danske familier at holde sommerferie på dansk jord. Et sommerhus ved Vesterhavet eller på Samsø er eksempelvis en afslappende og familievenlig type ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *