Ferier for hele familien

Besøg bjerglandet Schweiz

Der findes et skønt lille isoleret bjergområde syd for Tyskland. Landet hedder Schweiz, og det er et skønt ferieområde, især hvis man sætter pris på bjerge og en skøn natur. Dette giver naturligvis også muligheden for at få en herlig skiferie. Schweiz er især kendt for verdens bedste ure samt osteog de kendte bjerge Matterhorn og Zermat.. Finmekanisk er noget som landet har dybe traditioner for. Så du kan sagtens gå på shopping som turist, men du skal påregne, at det er et temmelig dyrt land at holde ferie i. Alt er rimeligt kostbart i Schweiz, naturligvis fordi landet selv er rigt, og de ønsker især at tiltrække rige turister, som har penge på lommen. Men som du kan læse på denne hjemmeside, så kan man altså for få penge alligevel opleve den storslåede bjergrige natur i Schweiz for få penge. Her kommer et uddrag fra en rejseskildring af en familie tur til Schweiz. Den fulde historie kan du læse her.

 

Schweiz: Dyrt? Nej ikke nødvendigvis

 

Schweiz er alpelandet, som vi alle kender, men måske kun har set fra motorvejen på vej til Italien eller Frankrig. Schweiz har meget at byde på men er umiddelbart ikke en af danskernes fortrukne ferielande. Har du i forvejen bil og måske et telt, så behøver din sommerferie ikke nødvendigvis at koste dig en formue heller ikke i Schweiz.

Storslået natur i Schweiz

Sommeren strækker sig, som i Danmark, fra juni til september. Det behagelige klima er perfekt til camping og udendørs aktiviteter og tag endeligt foruden vandrestøvlerne også badetøjet med. I Schweiz møder man en storslået natur, smukke bjerglandskaber, golde bjergpas, imponerende gletsjere og dybblå søer. Der er charmerende landsbyer, gamle historiske byer men også de større og mere moderne af slagsen. Campingpladser findes overalt i landet og erfaringsmæssigt er der altid plads til en bil og et almindeligt telt. Oftest er standarden god og priserne rimelige, sammenlignet med Italien og Frankrig.

 

Reichenbachfall Meringen

Dette imponerende vandfald har en faldhøjde på 100 m og tager man det nostalgiske sejlbanetog til toppen, er det et godt udgangspunkt for en vandretur i området. Sejlbanetoget kører fra maj til oktober.

Aare-Schlucht

Gennem årtusinder har floden Aare ædt sig gennem bjerget og skabt en 200 m dyb kløft. De besøgende kan gå langs floden ad en 1400 m lang gangbro og gennem tunneler, som er hugget ud i klipperne.

Susten passet

Dette bjergpas er et af de smukkeste, som vi har passeret. Der er vandfald, gletsjere og sne på bjergtoppene over os.  Oppe i selve passet, som ligger 2224 meter over havets overflade, er sommeren blevet til vinter og vi skal lige hen for at mærke på sneen og som nogle steder ligger flere meter højt.

Brienzer Rothorn

Vi er tilbage i Berner Oberland og har fundet vandrestøvlerne frem. Vi tager til Brienz Rothorn Bahn, hvor vi tager det tandhjulstrukne damplokomotiv op til Brienzer Rothorn. Toget kører op gennem kølige løvtræsskove, over bjerggræsgange, gennem tunneler og forbi stejle klipper. I klart vejr er der udsigt til nogle af de høje bjergtoppe i syd, blandt andet Wetterhorn og Jungfrau.

Med tog eller på gå-ben

Vi lader japanerne køre med toget tilbage og vi følger en vandrerute ned fra bjerget. Undervejs må vi gå uden om nogle af de græssende og stædige køer, som har stillet sig i vejen på stien. Vi krydser togskinnerne et par gange og hopper over rindende vand. Vi sætter os i græsset og spiser vores medbragte mad. Der er stilhed, vi kan kun høre toget tude i det fjerne og køernes klokker.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *