Ferier for hele familien

Har du en gyldig forsikring på din familieferie?

Når man rejser ud af Danmark på ferie i udlandet, så kan der jo ske mange ting med nogen af medlemmerne i familien. Man skal altid medbringe sit gule sygeforsikringsbevis, således man normalt er dækket ind, hvis uheldet er ude. Der sker mange ulykker på ferierne. Mange brækker en arm eller et ben på deres skiferie, mens andre får madforgiftning af den fremmedartede mad. Men der plejer at være inkluderet en rejseforsikring i flyrejsen, men andre gange skal denne tegnes ved siden af billetten. Forsikringen er ikke særlig dyr, det koster ofte kun få hundrede kr. Men hvis du springer denne forsikring over, så kan det blive en dyr ekstraregning, man kan risikere at komme ud for. Så de har helt ret, når de i en artikel i Familie Journalen skriver, at man skal have en gyldig rejseforsikring, når man rejser til udlandet. Der kommer nemlig konstant nye regler frem på dette område, så det kan være svært at følge med i dette.

 

Hvad er det blå sygesikringskort?

Det almindelige gule kort dækker kun i Europa, og det dækker kun selve udgifterne til lægehjælp, medicin og hospitalsophold. Selve hjemrejsen vil sygesikringen ikke betale for, den må man selv betale for. Men har man så købt det blå sygesikringskort, så er hjemtransporten med i dækningen.

 

Nye regler fra 1.august på forsikringer

Men fra 1. august 2014 træder der flere nye regler i brug om sygeforsikringer. Man afskaffer sådan set det gule forsikringskort til at gælde andre steder end Danmark. Så alle rejser udenfor Danmark bør man medbringe det blå sygesikringsbevis eller en privattegnet forsikring.

 

Privattegnet forsikring

Der findes en stor koncern, som laver gode og billige rejseforsikringer i Danmark. Det er Gouda Rejseforsikring, men der findes også den kendte Europæiske. Her på siden Forbrug.dk kan man læse om de fordele, som en privattegnet rejseforsikring vil kunne give dig. Så det er altså bedst lige at tjekke sine forsikringer, før man rejser ud af landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *