Ferier for hele familien

På ferie som gravid

e831b20b20f1033ecd0b470de7444e90fe76e6d31eb3174994f0c2_640

Er du gravid men ønsker at rejse trods det lille liv, der vokser inde i din mave? Så har du formentlig en masse spørgsmål og bekymringer som så mange andre vordende og rejselystne kvinder. Først og fremmest kan du godt slå koldt vand i blodet, da der ikke er nogen grund til, at man ikke kan rejse med en sund graviditet. Så det at du er gravid, er altså bestemt ikke lige med nul sommerferie i udlandet.

Tips til at rejse som gravid

Det kan faktisk være en rigtig god idé at rejse mens man er gravid, da det bliver noget mere besværligt, når den lille ny først er ankommet. Det kræver nemlig en del mere planlægning, pakning og organisering. Her finder du forskellige tips og tricks, der kan gøre livet som gravid rejsende nemmere.

1. Timing er alt

Det er vigtigt at time det, således at man ikke rejser på en lang og varm rejse, når man er allermest højgravid, da det formentlig vil tage en del af det sjove fra ferien. Det optimale tidspunkt varierer selvfølgelig fra person til person og som førstegangsgravid, kan det være svært at regne det bedste tidspunkt ud.

2. Planlæg rejsen så sent som muligt

Problemet med graviditet er, at du aldrig ved, hvordan du kommer til at føle på forhånd, selvom du har været gravid før. Graviditeter vil typisk være forskellige, hvorfor det er en god idé at booke rejsen så tæt på afrejse som muligt – eventuelt booke en afbudsrejse, så det også bliver lidt billigere.

3. Tal med din læge før du rejser

Hvis du har en problemfri graviditet, er det ikke strengt nødvendigt, men det kan være en rigtig god måde at dulme nerverne på og få bekræftet, at man er rejsedygtig.

Du bør også tjekke med dit flyselskab, hvis de har brug for nogen dokumentation for at få lov til at flyve med dem som gravid.

4. Undersøg lægehjælp ved rejsedestinationen

Det er en god idé at være på forkant, hvis uheldet skulle være ude eller der opstår nogle uforudsete komplikationer i forbindelse med din graviditet.

5. Vælg en god rejseforsikring

De fleste rejser forsikringsselskaber dækker ikke graviditet. Og dem, der gør dækker som regel ikke så godt. Det er derfor en god idé at sætte sig nøje ind i dette, så man er sikker på at være ordenligt dækket ind, hvis der skulle opstå noget.

6. Vælg en god indkvartering

Spar op til en god indkvartering med god forhold, hvor du kan få en god nats søvn og er tæt på byliv og andre omgivelser, du ville sætte pris på at være i nærheden af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *