Sommerferie

Charterrejser til sydens sol

De fleste vil gerne opleve sommer og sol i deres ferie, og det gælder jo uanset, om ferien holdes i sommerperioden eller i en højtid som jul eller påske. Vi kan jo reelt holde ferie, når vi har lyst, det skal blot planlægges med din arbejdsgiver. Danmark har jo ikke mange solskinsdage i løbet af et år, så det er heldigvis hurtigt og billigt at flyve til Middelhavet og få noget tiltrængt solskin. Man kan komme til Sydfrankrig, Spanien, Italien, Grækenland eller Tyrkiet for 2.000- 3.000 kr og opefter, og det er både med fly og hotel i 8-14 dage. Nogle vælger at køre selv, men det er ofte billigere og hurtigere at bestille en populær charterrejse, og der er rigtig mange selskaber at vælge imellem. Konkurrencen i rejsebranchen er nemlig benhård. Den er også plaget af en del konkurser gennem tiderne. Så man bør ofte købe en konkursforsikring og en afbudsforsikring, idet uheldet jo kan være ude.

Hvad er en charterrejse?

Charterrejser varer ofte fra 1 til 3 uger og man betaler for fly og hotel hjemmefra på en gang. Man kan selv vælge om man også vil betale for maden hjemmefra. Her skal man vælge, om man ønsker kvart, halv eller helpension. Det nyeste koncept på charterrejser er, at man kan vælge Alt Inklusiv, der betyder at f.eks. drikkevarer og is også er med i prisen.

Udtrykket charterrejse blev kendt i Danmark i 1960’erne, da Simon Spies arrangerede de første charterrejser til Mallorca. Siden er mange andre fulgt efter og charterrejser er i dag den mest populære ferietype for danske familier. Man kan tage på charterrejse til stort set hele verden. De mest populære rejsemål er Spanien, Grækenland og Tyrkiet.

Hvis man rejser i sidste øjeblik og det ikke er i højsæsonen, kan man være heldig at få rabatter. Grunden er at rejsebureauerne allerede har betalt for et vist antal hotelværelser og flysæder og derfor er interesseret i at få fyld op.

En super god hjemmeside:

 

Du kan læse mere om charterrejser på den her gode hjemmeside

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *