Sommerferie

Sydamerika er spændende men farligt

Hvis der bor en globetrotter inden i dig, så bør du på et tidspunkt holde ferie i Sydamerika eller Mellemamerika. Det er langt væk fra Danmark, og det er lidt dyrt at rejse derud, men du kan få en oplevelse for livet. Både en positiv eller en negativ. Der hersker nemlig ret lovløse tilstande i Sydamerika, så det sker jævnligt, at folk enten forsvinder, dør eller bortføres mod en stor løsesum. Så man bør aldrig rejse alene, og man bør altid være varsom med at vælge sin omgangskreds. Hvis man er utryg, så bør man straks tage et andet sted hen. Man skal ikke tage chancer med livet som indsats. Men derudover kan man naturligvis opnå mange spændende oplevelser i de fantastiske lande, hvor alt er billigt. Her kan du læse om en families oplevelser: og her på siden bringer vi uddrag af familiens beretning:

 

På eventyr i Sydamerika

 

Vi vidste ikke ret meget om Sydamerika, inden vi tog afsted, og havde vi gjort os mange forestillinger, kan vi se nu, som ikke passede med virkeligheden. Vi troede, det ville være noget mere besværligt, end det har været, at rejse rundt mellem landene. At det mange steder var farligt, at man kunne risikere hvad som helst. Havde ikke noget begreb om hvor store afstandene er. Havde en overordnet plan om at besøge få lande, og fordybe os få steder. Havde et håb om at besøge Galapagos, mens antarktis slet ikke var i vores tanker. Sprogligt var det svært, godt nok har vi fået lært noget spansk, men ikke nok til at grave det spadestik dybere det kræver når man helt skal forstå kulturen og hverdagslivet.

 

Fantastiske Chile

 

Det er svært at sige hvad der var den største oplevelse, men i toppen ligger Galapagos, Antarktis, vulkanudbrud i Banos, Matchu Pitchu, Iguazu vandfaldene, Rio de Janerio, Amazon junglen, saltsøerne i Atacama ørkenen.Af de lande vi har besøgt, er Chile nok det land vi begge mest har tabt vores hjerte til, og ikke bare pga. deres gode Carmenere vine, men også et meget behageligt folk.

I alle lande har vi faktisk mødt meget hjælpsomhed og venlighed. Hver gang vi har stået og set tvivlrådige ud, har der altid været nogen der har tilbudt deres hjælp. Vi har rejst meget med bus, hvilket er nemt og behageligt i alle lande. Nogen gange har afstandene været så store eller flybilletter så billige, at vi har valgt fly i stedet. Vi har ikke haft nogen personlige ubehagelige oplevelser, eller set noget mod andre, men vi har også udvist den nødvendige agtpågivenhed i de situationer hvor der kunne opstå problemer. Vores eneste uheld, var kopiering af begge visakort, dermed misbrug, så kortene måtte spærres. Men heldigvis havde vi 3 andre kreditkort med og banken dækkede vores tab. Vi har haft rigtig stor glæde af at medbringe hver vores iPad, langt de fleste steder har der været ok trådløst internet.

Brug internettet

 

Af gode hjemmesider til at finde overnatning og oplevelser, har vi brugt tripadviser, booking.com, airbnb.dk og lonely planet ( de forskellige lande som e-bog på iPad, så fylder de ikke i tasken). Til at finde rundt har vi brugt en app der hedder ” forevermap”, en gratis app med alle verdens lande og store byer som kort, der virker uden internet, og alligevel viser hvor man er på kortet, smart. Vi har næsten altid booked ophold før ankomst, det har været rart at kunne sætte sig ind i en taxa, vise hvor man skulle hen.

 

Har du selv rejst rundt i Sydamerika så vil vi gerne høre mere om din tur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *