Forældre klummen

Hvad kan jeg blive test

Hvad kan jeg blive test

Mange unge spørger sine forældre, hvad kan jeg blive? Man svarer typisk noget i retning af at de skal vælge noget de har lyst til at arbejde med, men selvfølgelig også noget der kan betale sig. Men hvad kan jeg blive test – findes der en god en? Jeg har fundet en på Viunges side, da den er hentet i et ungemagasin, må den næsten være oplagt til din datter eller søn. Se testen her.

Testen er naturligvis kun til inspiration. Det rigtige valg tages efter nøje overvejelse og bør tages alvorligt.

Sådan finder man ud af hvad man skal blive

Først og fremmest skal man vælge noget man kan lide. Men kan man lide det samme nu som om 10 eller 20 år, ikke nødvendigvis – folk udvikler sig bliver klogere og lærer nogle vigtige lektier med livet. Men for at udvikle sig må man handle og tage beslutninger. Heldigvis er det ikke uddannelsen der begrænser, når man senere hen skal vælge karriere om og om igen. Det er kompetencerne. Lærer du at lede og fordele arbejdet. Bliver du en type der er vant til at tage imod ordrer. Kan du lide at sælge? Osv. Der er mange spørgsmål og ganske få svar. Fordi sandheden er at dit barn skal vælge med hjertet og noget som kan give en fornuftig løn. Ganske enkelt. For morskabens skyld kan man tage en ” hvad kan jeg blive test”.  Jeg havde selv stor glæde af en uddannelsesguide. Da jeg var yngre fandtes den i en stor tyk bog som jeg lånte flere gange på biblioteket. Vær ikke bange for at snakke med dit barn om hvad han eller hun vil være. Husk at du ikke selv kender alle svar og derfor kan det være en god idé med en bog, nettet eller professionelle til hjælp.

Vidste du at rigtig mange skifter karriere senere i livet? Men kompetencerne til at få jobs i fremtiden er hentet fra tidligere erfaringer. Derfor nytter det ikke at sidde og vente på det rigtige job, det kommer ikke af sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *