Forældre klummen

Kør-selv-ferie: Sådan holder du børnene underholdt

Det er hyggeligt at køre afsted mod Frankrig, Italien eller Østrig på kør-selv-ferie med børnene. I hvert fald når de er underholdt. For at undgå skrigende eller utålmodige børn på bagsædet, har vi herunder samlet nogle gode tips til, hvad der kan holde dem underholdt undervejs.

1. Sæt en god film på

Med de mange teknologiske muligheder der er i dag, er der rig mulighed for at sætte en god film på som Far til fire. Hvis børnene har en tablet, kan man ved hjælp af en holder sætte den op mellem førersæderne. Det giver alle børn mulighed for at følge med. Download gerne en række film, så der er nogle stykker til turen derned og vejen hjem igen.

Film går man aldrig helt galt i byen med – især ikke hvis det er deres yndlingsfilm eller film, de ikke før har set.

2. Download lydbøger

Lydbøger er ikke kun for voksne. Der findes også rigtig mange gode lydbøger målrettet børn. Det er en god måde at få bragt lidt ro i bilen på, når der skal køres i byområder eller på stærkt trafikerede motorveje.

Lydbøger kan også være en god måde at få børnene til at falde i søvn på, hvis det kniber undervejs. For der er ikke noget så afslappende som at lytte til en historie.

3. Sammensæt en playliste sammen med børnene

Musik er som regel også en god vej ind til et barns sovehjerte. Brug derfor gerne tid sammen med dem på at sammensætte en god og lang playliste, så de kan lytte til den, når de synes, det bliver lidt for kedeligt at kigge efter gule og røde biler eller se film.

Sæt lidt forskelligt på. For selvom du måske synes, det er oplagt med noget stille musik, bør der være lidt forskelligt, så det ikke bliver kedeligt for børnene at lytte til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *