Vælg den rette familiebil
Danskerne er en bilglad nation, og samme udvikling kan ses over resten af verden selv i mange fattige lande. Vores bilpark udvides gradvist, så vi oplever mere trafik på vejene og mere tæt trafik i byerne. Fraregeringernes side gør man meget for at pålægge dyre afgifter på biler på både importtold, brændstofafgifter, grønne afgifter og flere andre udgifter, men alligevel vælger mange at investere i en familiebil, da man dermed kan opnå mere frihed fra den kollektive trafik og opnå uafhængighed. Men når man betragter det store udvalg af nye og brugte biler på markedet, hvordan vælger man så den rette bil, således den passer til både familien i hverdagen, til familiens ferieture og til jobbet i hverdagen?
Stil krav til din nye familiebil
De fleste personer er så fornuftige, de tjekker priser og modeller, før de køber en ny bil, men man skal blot huske at gennemtænke alle fremtidige situationer, da det altid bedst kan svare sig at udskifte familiebil med størst mulige intervaller. Det er kort sagt noget dyrere, hvis man udskifter sin familiebil hvert eneste år eller hvert andet år, og det kan bedst svare sig at beholde samme bil i en længere årrække. Dermed sparer man handelsudgifter til en anden bil, samt man undgår mange værkstedskontroller af din bil. Når man selv punktligt i henhold til bilens servicebog overholder service og eftersyn på sin bil, så ved man nogenlunde, hvornår de forskellige dele på bilen skal skiftes. Køber man en anden bil ofte, så kommer man mere ud for at skulle tjekke bilens stand og dens dele. Men man skal ikke købe en større bil, end man har behov for i de kommende år. Hvis et yngre par planlægger børn i den kommende fremtid, så bør de overveje en 4 dørs personbil eller en stationcar, og en selvstændig håndværker bør overveje en kombination af privat familiebil og firmabil. Hvis man regner med at skulle køre mere end 15.000 km om året, så bør man nok overveje en dieselbil, men ellers bør man holde sig til en benzinbil. Hvis du har et fornemt job og skal præsentere firmaet i flere anledninger, så bør man ankomme stilmæssigt korrekt i en større og nyere bil, men hvis der ikke stilles krav til bilens udseende, så kan man måske bedre få råd til en nyere men brugt bil. Endeligt bør man også se på de samlede biludgifter over den kommende årrække f.eks. 7 år, så man må forvente at visse dele skal udskiftes på bilen undervejs samt forsikringer, grønne afgifter mm, således det i visse tilfælde er billigere at købe en helt ny men mindre bil end en ældre bil, da denne typisk vil være dyrere i reparationer samt vægtafgifter samt forsikringer.
Hvor skal man sammenligne bilpriser?
Når man skal købe en familiebil, så bør man bruge noget tid på at overskue markedet og gerne medbringe en bil sagkyndig ven til at rådgive dig. Da renteniveauet er lavt i disse år, så kan det i rigtig mange tilfælde sagtens betale sig at købe en helt ny familiebil, da man kan få belånt denne til en rente omkring 3 % om året, hvilket er ekstremt billigt. Faktisk har Hyundai et stort udvalg af både nye samt brugte biler, som alle kan finansieres til under 3 %, og her findes flere udgaver af familiebil f.eks. en Hyundai i20 1.1 CRDi på diesel til under 130.000 kr. fra ny. Har man brug for lidt mere plads bør man vælge modellerne Hyundai i30 eller i40, men de bliver ikke væsentligt dyrere pr. måned, hvis man får finansieret bilkøbet.