Forældre klummen

Madopskrifter til ferien

Kogebøger til hele familien

Mangler du inspiration og gode opskrifter i ferier og på hverdage? Og gider du ikke samle på kogebøger og gamle opskrifter? Så find madopskrifter online. Eller lav en enkel søgning på ordet kogebog eller opskrifter, så vrimler det frem med madblogs og opskrifthjemmesider. Du behøver ikke længere samle på støvede og klamme kogebøger. Det hele kan gøres digitalt.

Opskrifter på ferien

Når vi holder ferie skal opskrifterne være så enkle som muligt. Og jeg synes faktisk at nogle af de opskrifter man finder, kan minde om noget man spiser på en restaurant. Så hvorfor ikke lege restaurant hjemme hos jer selv i ferien? Det er super hyggeligt og masser af opskrifter på oksemørbrad, pastasalater, indbagte grøntsager, tærter, kartoffelretter, pizza og meget mere.

Leg restaurant med ungerne

I ferien har man tid til så meget andet end man plejer. Hverdagene er for travle og går med arbejde, hente og bringe børn, indkøb, rengøring og sove! Men i ferierne der kan børnenes madglæde og drømme blive til virkelighed. Fx ville en af vores unger lave en pandekage – kage, ligesom i Pedersen og Findus. Så vi kastede os ud i at lave en hel stabel pandekager, piske masser af flødeskum og stable en kæmpe høj pandekage- lagkage, ligesom den man ser i Pedersen og Findus. Jeg må indrømme at den var lækker og det var nogle stolte og glade unger efterfølgende. Nu er det blevet tradition at mad og opskrifter laves sammen med børnene. I hverdage bestemmer vi voksne det meste. Men fredag, lørdag og nogle gange også søndag, så er det altså ungerne der tages med på råd. Vi elsker at lege restaurant med børnene, og der har kun været ganske få gange det er gået galt! Fx en gang vi skulle lave en gelekage, den blev aldrig til gele og ungerne var skuffede. Men ellers er det stort set altid sjovt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *