Forældre klummen

Sådan gør du det til en leg at flyve med dine børn

Er du en af dem, der bliver skræmt bare ved tanken om at skulle tage dine børn med på en lang flyrejse? Hvad enten du gerne vil til eksotiske Thailand eller smukke og børnevenlige Kreta, behøver flyveturen ikke være en dårlig oplevelse – hverken for dig, dine børn eller jeres medpassagerer.

I denne guide får du vores tips til, hvordan du gør det til en god oplevelse at flyve ud og opleve verden sammen med dine børn.

Undgå stress – hav god tid

Drop alt om at tage i lufthavnen lige inden tjek-in lukker. Se det i stedet som en udflugt at have dine børn med i lufthavnen og tag hjemmefra i så god tid, at der er masser af tid til at se på flyvemaskiner, der letter og lander, og tid til at klare uventede toiletbesøg.

Er du selv stresset, bliver dine børn også stressede. Og stressede børn, der kommer ind og skal spændes fast i flyet, er og bliver bare en dårlig cocktail.

Pak en rejsetaske med overraskelser

Når I er kommet godt ind i flyveren, skal I sidde stille i nogle timer. Og med nærvær og lidt snilde behøver det slet ikke være så svært. Nyd hyggestunden med dine børn i flyet og snak med hinanden om det, som I kan se uden for vinduerne. Er det dine børns første flyvetur, er der mange indtryk og oplevelser, som skal fordøjes.

Sørg for at have en taske med hjemmefra, som gemmer på noget nyt og spændende. En lille bil eller maskine kan gøre underværker for den lille dreng, og en aktivitetsbog med nye tudser vil sikre underholdning til de fleste piger i lang tid. Når den første ting er blevet kedelig, så find en ny lille ting frem.

Uden mad og drikke duer helten ikke

Det kan være fristende at give dit barn en stor pose slik eller andet guf at hygge sig med. Men så snart posen er tom, er freden forbi. Forbered derfor hellere en sund og nærende madpakke hjemmefra fyldt med snacks, der tager lang tid at spise, men som ikke er proppet med sukker. Gulerødder, rosiner eller saltstænger er bud på gode snacks – og glem heller ikke tyggegummi, så der er noget at gumle på, når I er på vej op og ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *