Udstyr til ferien

Husk et stetoskop med på ferieturen

De fleste har heldigvis et sundt hjerte og et generelt godt helbred, men alligevel køber mange af os blodtryksmålere, blodsukkerapparater, termometre og andre nyttige værktøjer, så man kan kontrollere sit helbred hjemme, når man har brug for en sikker oplysning, og nu er mange også begyndt at købe eget stetoskop, da man derved selv kan diagnosticere om der er tale om hjerteproblemer. Det kan derfor være en rigtig god idé at medbringe de nødvendige apparater til ferieturen, da de fylder minimalt i bagagen, og der måske er langt til den nærmeste læge på feriestedet.

 

Aktiv ferie

De fleste tager på ferie for at slappe af, men alligevel skal der jo ske noget på ferien, da de fleste ikke vil sidde stille hele tiden. Man går i vandet og bader, tager på legepladser, forlystelsesparker og deltager i andre udflugter og arrangementer, så man derved kan få lidt nyttig rekreation fra dagligdagen med job, skole og andre trivielle rutineopgaver. Især børn kan blive hyperaktive på ferien med alle de mange aktivitetstilbud på campingpladser, sommerhuse og badehoteller. Hvis nogen har astma, allergier, overvægt eller andre lidelser, så bør man jo være ekstra påpasselig med sit helbred.

 

Valg af stetoskop

Man behøves ikke være lægeuddannet for at kunne betjene et stetoskop, da alle nemt kan bruge et stetoskop, idet der blot er tale om et apparat, der forstærker og isolerer hjertelydene, så man kan opfange lyde (og mislyde) fra kroppen. Det er især anvendeligt til at lytte på kroppens hjerte samt lunger, idet man så kan råbe alarm, såfremt der er opstået alvorlige mislyde. Et stetoskop kan kun give en anbefaling til mere seriøse behandlinger, men det kan dermed også give ro i sjælen, hvis lydene er som de skal være. Læger skal alligevel supplere en undersøgelse med stetoskop med røntgen og ekkokardiografi for at være sikker i deres diagnosticering. Et af de bedste og dyreste stetoskoper er mærket Littmann, men der kan sagtens findes udmærkede stetoskoper til priser under 200 kr. for eksempel på webshoppen Color4care.dk, der har specialiseret sig i smarte apparater og tilbehør af høj kvalitet. Det er en god fornemmelse, når man nemt selv kan lytte til familiens hjerteslag, om lydene er regelmæssige. Med en smule træning kan man også måle og kontrollere personers mavesæk, tyndtarm og tyktarm, så derfor kan man nemt opnå et bedre helbred med en sikker overvågning af kroppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *