Sommerferie

Besøg vindistrikter i Frankrig

Hvis man elsker rødvin, champagne eller cognac, så er det et must at besøge Frankrig, som er berømt for at producere disse fine vine. Man kan få en god ferietur ud af det i et roligt og afslappet miljø med masser af sol. Derudover kan man både smage mange forskellige slags vine, og man kan jo købe favorit-vinen med hjem og ofte til en væsentligt billigere pris. Det er ret nemt og hurtigt at komme til Frankrig. Man kan enten køre selv, eller man kan flyve eller tage tog eller bus. Frankrig har historisk set været vant til at sætte standarden for vindyrkning og kvalitet. Frankrig har et gunstigt klima, der hverken er for varmt eller for koldt – og det har franskmændende forstået at udnytte og perfektionere gennem de seneste 2.600 år. Nyd en kraftigt krydret fuldmodne vine i Rhône og Languedoc-Roussillon, til de elegante silkebløde vine fra Bourgogne længere mod nord. Og så er der selvfølgelig Bordeaux, der i sig selv spænder over mange variationer og nuancer – for mange er det epicenteret for god vin. At købe fransk vin er anderledes og mere kompliceret. Her skal man have en vis viden om geografi, druesorter og ikke mindst årgange, for ikke at drukne i en tynd flaske konsumvin.

 

Her kan man især læse om det populære vindistrikt Bourgogne. Artiklen er uddrag fra city tours aktiviteter til provinsen, deres fulde program kan ses her.

 

Måske verdens bedste vinområde

Bourgogne regnes uden tvivl som et af verdens absolut bedste vindistrikter. Turen er et sandt overføldighedshorn af verdensklassevin, franske restauranter af høj klasse, arkitektur og natur.

 

City Tours Vinrejse til Bourgogne dag for dag

Nedenfor kan du se citytours rejseprogram for Bourgogne. Du kan jo eventuelt bruge deres program som inspiration for din egen tur.

 

Dag 1. Ankomst og transport til Beaune.

Ankomst til Paris med direkte fly. Transport fra Paris til komfortabelt hotel i Beaune. Efter indlogering kort gåtur i byen og vinsmagning samt video-introduktion til området. Middag på restaurant med lokale retter og Bourgogne-vin.

 

Dag 2. To vinbesøg i Beaune og Hôtel-Dieu

Vi besøger en af Beaunes bedste vinhuse eget af en af byens tidligere hertuger. Vinhuset præsenterer en bred vifte af dejlige hvid- og rødvine. Frokost på lækker restaurant i Beaunes centrum. Om eftermiddagen besøg på et lille udsigt vinhus i Beaune. Vinhusets kælder har været i brug i århundreder og i dag producerer vinslottet nogle af Bourgognes bedste (og dyreste) vine. Om eftermiddagen besøges det berømte Hôtel-Dieu.Om aftenen gourmet middag på charmerende restaurant anbefalet af Michelin.

 

Dag 3. Côte de Beaune & Cote de Nuits samt et gammelt kloster

Denne dag besøger vi legendariske marker som Romanée Contí og smager på vine fra Nuits-Saint-Georges og Vosne Romanée. Efter en fremragende frokost på restaurant anbefalet af Michelin besøger vi det gamle cisterciensiske kloster, hvor vintraditionen blev grundlagt i middelalderen: Abbaye Notre-Dame de Cîteaux

 

Dag 4. Chablis-Paris

Morgenbuffet på hotellet og transport til Chablis. På vejen kører vi gennem nogle af verdens kendteste vinmarker. I Chablis vinsmagning og frokost. Herefter afgang til lufthavnen i Paris og direkte fly hjem.
 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *