Sommerferie

Familieferie i Bulgarien

Hvis familieferien skal holdes i udlandet, er Bulgarien og byen Sozopol et rigtig hyggeligt og spændende område at tage til. Området byder på noget for familiens alle aldre med lækre strande, markeder osv. Tilmed er Bulgarien et af de billigere rejsemål, så det er klart en destination at overveje!

Hyggeligt turistområde

Sozopol  er en god og hyggelig by at tage på familieferie til. Det er et turistområde, hvor der for det meste ikke er så mange danskere, men i stedet en del fra England. Byen er delt op i en ny og en gammel bydel, hvor der i den nye bydel befinder sig en havn. Det er derudover i den nye bydel, at hotellerne og lejlighederne befinder sig. Man skal ikke snyde sig selv for at besøge den gamle bydel, som er rigtig hyggelig om aftenen, med en masse gode steder man kan spise. fra morgen til aften, er der et lille marked, hvor man kan købe en masse forskellige, spændende ting. Ellers er der en masse butikker med alt fra fine smykker til håndlavet keramik. I den gamle by del er der mulighed for at komme ud at sejle med en hyggelig båd om aftenen, og hvis man er til det med vand, er der 3 dykkercentre i byen, hvor folk er søde og venlige. Der er også butikker med en masse udflugter med alt fra vandland til safari.

Beliggenhed

Herlige Sozopol er beliggende ca. 35 km fra Burgas, på en halvø som skyder ud af Sortehavet. Byen har historiske aner, og blev grundlagt engang af udvandrede grækere, og blomstrede på grund af dens perfekte beliggenhed i forbindelse med handel og søfart. Sozopol er først og fremmest kendt for sine hyggelige gamle bydel og Apollonia-kunst. I Sozopol, som er den gamle del, klatrer vedbend, blomster og vinblade på de mørke træhuse, og bidrager til byens hyggelige stemning. Sozopol er et populært rejsemål for kunstnere og forfattere og omkring 50 af husene er klassificeret som nationalmuseum. Langs de snoede stræder sidder kvinderne med sit håndarbejde, mens de snakker om de seneste hændelser. Du kan ofte støde på håndlavede sjaler, eller krukker med hjemmelavet marmelade. I Sozopol findes også flere skønne markedspladser og små butikker, som sælger ægte håndværk og antikviteter til gode priser.

 

Du kan finde meget mere inspiration til din rejse inde på den her rigtig gode rejse side. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *