Sommerferie

Familieferie med en teenager, er det muligt?

Teenager ferie

Ganske kort, så er en teenager sig selv nærmest. Men de har hjerter af guld, dog er de hverken børn eller voksne. De voksne er mere eller mindre til grin, men på den komiske, søde og kærlige måde – heldigvis for de fleste. Og de mindre søskende kan være irriterende, støjende og i vejen. Men aldrig mere end din teenager vil passe på og kærligt varetage sine søskendes behov, når du ikke er til stede. Din teenager er sikkert god hele vejen igennem, men hvorfor er det så svært at gennemføre en ferie, hvor din teenager er tilfreds og ikke brokker sig hele tiden. Hvorfor skal du hele tiden sidde med følelsen af, at lige meget hvad du gør, så er det ikke godt nok?

Ferien din teenager kan lide indebærer måske en veninde?

Jeg har fundet frem til nogle forslag, som måske kunne være noget for de større børn i familien, herunder teenagere. Hvis du har overskud til det, så inviter en af deres veninder med på ferien. Lad os sige, du har planlagt en ferie i Italien, I skal campere og de små elsker det bare. Men din teenager hader det allerede. Ingen føntørrer og hvor skal makeuppen ligges osv. Hvis din teenager kan få en veninde med, så har det visse fordele. De tør mere, de udfordrer sikkert bymiljøet mest. De får snakket og nydt ferien.

Ferien din teenager kan lide kræver medindflydelse

Du kan score gode point hos din teenager, hvis I sammen planlægger ferien. For hvis der er noget teenagere hader, så er det beslutninger, der tages hen over hovedet på dem. Prøv at være åben i stedet for at håne eller grine sagte af dit barn. Kig hellere på hvordan deres forslag kan opnås. Lad os sige New york er temaet for din teenager, så tænk i retning af- hvordan realiserer vi dette. I stedet for at tænke ” ikke muligt, de små er ikke til at styre i New York og det bliver for dyrt”! Tag din teenager alvorligt, måske kan man lave en realistisk plan. Fx lade din teenager selv prøve at komme med et udkast til hvordan det kan lade sig gøre, inklusiv økonomi og praktiske ting. Du vil sikkert blive overrasket over, hvor dygtig din teenager faktisk er. Hvem siger fx, at de mindre søskende absolut skal med på slæb hver gang, kunne de fx være hos bedsteforældrene i en uge? Eller kunne din teenager tage med sin far afsted eller dig måske og faderen kunne passe de små. Eller kunne turen planlægges, så man bor et familievenligt sted i New York, så alle kunne komme med. Der er mange muligheder, der gælder bare om at være åben og have en vis portion overskud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *