Sommerferie

Med børnene på slotsferie i Skotland

Skotland er for mange forbundet med højlandet, klaner og Braveheart. Det er derfor ikke så sært at mange tager op for at se på de ufattelig mange højlands borge, der ligger spredt mellem fjeldene. I denne artikel vil jeg komme ind på et par af de mere kendte borge og hvorfor man bør besøge dem og det er helt sikkert at børnene vil sætte stor pris på at komme ud og lege middelalder blandt disse imponerende bygningsværker. Udover borge byder Skotland jo også på rigtig gode muligheder for vandring, rolige dage langs nogen af søerne eller ved stranden så hvis dig og familien står og skal finde et sted at holde sommerferie så er Skotland en oplagt mulighed.

 

Nordlige højland:

 

Castle of Mey er den engelske dronningemoders sommerhus og det er derfor virkelig elegant at se på udefra. Indenfor er det dog indrettet så hyggeligt som noget sommerhus kan være, uden nogen form for overdådig pragt. Et andet smukt slot er Eilean Donan der nyder godt af at være placeret lige ved indgangen til Loch Duich. Udsigten og stemningen ved dette slot er gnaske uovertruffen. Hvis du er på udkig efter noget rigtig gammelt så bør du  besøge Dunrobin slot, der er helt tilbage fra 1275. Slottet blev dog genopført med hjælp fra franske arkitekter i 1845. Om sommeren er der mulighed for at se falkoner shows, se mere på www.dunrobincastle.co.uk.

 

Sydlige højland:

 

I det sydlige højland er der også rigeligt med gode slotte. Inveraray slot er nærmest som taget ud fra et eventyr. Indenfor kan du komme helt tæt på en enorm våbensamling hvilket kan være rigtig godt hvis du er en stor fan af middelalderen og det er helt sikkert at dine børn vil kunne fortsætte med at snakke om samlingen i mange dage bagefter. Et andet super spændende slot er Skipness på Kintyres østkyst. Skipness er en ruin, men stadig imponerende og fra toppen er der helt ufattelig god udsigt. Slottet er et glimrende sted for børn at gå på opdagelse.

 

 

 

Hvis du har flere gode erfaringer med slotte og familieferie i Skotland så skriv gerne en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *