Sommerferie

Oplev mere på rundrejser

shutterstock_552438919

Visse familier tager bare på ferie for at slappe af og nyde sol og badevand, mens andre gerne vil dyrke vandsportsaktiviteter som vandscooter, dykning, surfing, kite surfing, paragliding mv. Så findes der også dem der interesserer sig for at rejse og udforske spændende steder med bygningsværker, naturfænomener og andre interessante fænomener, men så skal man ofte rejse rundt omkring i landet, da alle attraktionerne sjældent befinder sig på samme sted. Hvis man derfor gerne vil på en rejse for at se de mest interessante turistattraktioner, så bør man lede efter rundrejser i det aktuelle land, da man på rundrejser kommer rundt på flere forskellige steder frem for at blive på samme sted. Det kan ofte betale sig at få en guide med på turen, da vedkommende dels kender sproget men også de lokale forhold, således man altid kan få gode råd i alle situationer, således man udnytter tiden på ferien bedst muligt.

Find rundrejser på nettet

De fleste rejsebureauer tilbyder normalt kun charterrejser, som består af flyrejser med mulighed for hotelophold samt halv- eller helpension. Visse rejsebureauer specialiserer sig netop i rundrejser, og her kan det endda være en fordel at få en rejseleder med på turen, men man kan da også tage på en rundrejse sammen med familien uden en stedkendt guide. Man finder ofte et godt udvalg af rejsebureauer på nettet, og hvis man især ønsker en rundrejse i Cuba, Spanien eller Vietnam, så kan man finde flere oplysninger her på Svane Rejsers hjemmeside. De leverer rejser til Caribien, Spanien og Vietnam for både singler, familier og grupper, og det er både som krydstogts men også med rundrejser i det enkelte land, og der er muligheder for at få en dansk rejseleder med på turen. Man bør naturligvis sammenligne de forskellige rejsebureauers tilbud, før man tager en beslutning, og man bør også sikre sig, at de er medlem af Rejsegarantifonden.

Rejsegarantifonden

Der forekommer en del pludselige konkurser og lukninger i rejsebranchen, så derfor kan det være risikabelt at bestille dyre billetter hos et rejsebureau, der ikke er omfattet af Rejsegarantifonden. Der er tale om selvejende institution, der dækker tab og udgifter herunder hjemrejse, godtgørelse m.v.) overfor de rejsekunder, der har indgået en aftale om et rejsearrangement hos et af medlemmerne, der efterfølgende erklæres konkurs. Man skal være opmærksom på, at garantien kun omfatter pakkerejser, hvor man altså samlet har bestilt en slags charterrejse med transport samt indkvartering på samme billet. Hvis man kun har købt selve flybilletten ved et rejsebureau og købt et hotelophold på egen hånd, så er man ikke omfattet af garantiordningen. Man kan tjekke status for sit rejsebureau her på hjemmesiden for Rejsegarantifonden, således advarselsklokkerne bør ringe, hvis rejsebureauet ikke er registreret her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *