Forældre klummen

5 tips til kør-selv-ferie med børn

Har I planlagt en tur sydpå til sommer eller en kør-selv-ferie til Norge i vinterferien? Begge dele medfører uundgåeligt mange timers kørsel i bil, og det kan være noget af en udfordring, hvis du har mindre børn. Få vores tips til, hvad du kan gøre for, at det bliver en god oplevelse at køre langt med børn på bagsædet.

1. Tænk turen godt igennem inden afrejse

Når I skal planlægge jeres rejse, så tænk jer godt om, når I bestiller færge, eller melder jeres ankomst til et hotel. Kan I få det til at passe, så I skal køre en god del af turen om natten, vil det være rigtig godt for børnene, der alligevel skal have deres skønhedssøvn. Mens de sover, er der ro på bagsædet, og I kan få tilbagelagt en masse kilometer uden skrig og skrål. Så må mor og far skiftes til at få en powernap og skiftes til at sidde bag rattet.

2. Sørg for, at alle sidder sikkert og godt

Skal I på motorvejen ned gennem landet, vil der være fart over feltet. Sørg derfor for at udstyre bilen med sikkerhedsgodkendte autostole, som samtidig er behagelige for børnene at sidde fastspændt i gennem mange timer. Britax Römer autostole er meget populære blandt danske børnefamilier, og her finder I lækre autostole til alle aldre, der lever op til alle gældende sikkerhedskrav.

3. Gør plads til spontane pauser og undgå en stram tidsplan

“Moaaar, jeg skal tisse” er en sætning, som I med sikkerhed vil komme til at høre omme fra bagsædet massevis af gange på turen. Hav ikke så stram en tidsplan, at det bliver stressende at skulle nå frem i tide, men sørg for, at der er god tid til spontane pauser. Hvad enten det så er fordi, at der er en, der skal tisse, eller fordi der er slåskamp på bagsædet. En god pause, hvor der bliver trukket frisk luft og strukket ben, kan gøre underværker, så indlæg masser af tid til det undervejs på jeres tur.

4. Sørg for underholdning til turen

Et nyt stykke legetøj, som junior kan hygge sig med på bagsædet, eller en computer og en række af hyggelige børnefilm kan holde børnene kørende længe. Trænger mors og fars ører til ro, så smæk en film på, og lad roen sænke sig. Børnene vil sikkert elske at få lov at se film på turen, og så kan de hygge sig med at fortælle jer om filmen bagefter.

5. Hav rigeligt med sunde snacks med i tasken

Undgå at berolige børnene ved at give dem slik eller andet sukker. Det giver kun ro, mens de tygger, og bagefter har de endnu mere energi i overskud. Lav en fornuftig madpakke hjemmefra med alle de sunde snacks, som I kan få i jeres børn, og lav hellere en madpakke, der er for stor, end en, der er for lille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *