Ferier for hele familien

Den perfekte ferie på Rhodos

Hvert år skal familien beslutte, hvor sommerferien skal gå hen i år. Skal man blive i Danmark, tage i sommerhus eller på en længere biltur til de omkringværende lande Tyskland, Sverige eller Norge eventuelt med en færgetur? Konkurrencen fra de billige flyselskaber gør, at mange alligevel vælger at rejse ned til sydens sol i 8-14 dage, da man her kan blive forkælet på flere måder. Man slipper for at sidde bag rattet og kan slappe af på en behagelig flyvetur, som bagefter går til et luksushotel, hvor man nemt kan tilkøbe fuld forplejning under hele rejseperioden, således man ikke står alene i et nyt land og skal kæmpe sig igennem lokalbefolkningens mange tillokkende tilbud. Især Grækenland er attraktiv at rejse til i disse år, da prisniveauet er ekstremt lavt for tiden på grund af landets dårlige økonomi, men også fordi Grækenland har et perfekt klima og omgivelser til en perfekt ferie for hele familien. Man burde opleve Kreta eller Rhodos, idet disse to øer står for en stor del af turismen til landet. Man kan finde billige rejser til begge øer hos Sunweb på internettet, og det er nemt og hurtigt at bestille flybilletter samt hotel og forplejning til Rhodos.

Kreta eller Rhodos?

Begge øer ligger i det Ægæiske øhav langs Grækenlands østlige side, og de fleste turister rejser hertil for at nyde solen, palmerne, sandstrandene og det billige prisniveau og generelt bare for at slappe af og blive forkælet. Både Kreta og Rhodos er meget ens, men de har lidt forskellige attraktioner at byde på. Rhodos er kendt for at være en meget solrig ø, og den er også den største ø blandt de dodekanesiske øer. Rhodos har både uspoleret natur, kilometervis af strande og historiske seværdigheder at byde på. Overalt på øen finder man de herlige lange gyldne strande med sand eller og der er endda mange børnevenlige strande, strande med vind og bølger perfekt til vandsport eller bare dase i solen og have en skøn badeferie hele familien. Begge øer har et græsk inspireret køkken bestående af traditionelle retter som souvlaki, moussaka, grillet fisk og skaldyr og de lækre, småretter kaldet mezes. Man kan både nyde den lokale Retsina vin samt den stærkere brændevin ouzo, som man undertiden fortynder, da den ellers er for stærk. Man anvender masser af sunde og friske råvarer og altid kombineret med oliven og olivenolie.

Seværdigheder på Rhodos

Rhodos har samme grad af seværdigheder som Kreta nemlig naturen, klimaet samt de charmerende gamle bygningsværker i byerne samt kirker og klostre. Derudover har Rhodos en spændende forhistorie om de gamle græske guder. Zeus blev jordens herre efter et stort slag, og de andre guder ved Olympen delte jorden mellem sig. Rhodos blev skabt gennem solguden Helios, men det er kun en legende men en spændende historie. Mange bynavne på Rhodos bærer præg af fortællingerne om de gamle guder, og der findes stadig bygningsværker fra oldtiden eller rester af dem såsom Akropolis, Parthenon samt det store bygningsværk kolossen på Rhodos. I dag valfarter turisterne og børnefamilierne især til Akropolis, der hæver sig højt over Lindos, som er den eneste tilbageværende af Rhodos’ tre antikke byer. Mange tager også ud til Faliraki Water Park, hvor man kan prøve de mange rutsjebaner, idet man her finder Europas største vandland og vandpark.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *