Sommerferie

Giv din elbil et servicetjek inden den lange køretur på sommerferie

Man ser flere og flere el- og hybridbiler køre på de danske veje, og det er der god grund til, da eldrevne køretøj er en vigtig del af omstillingen til et grønnere Danmark.

Det er endnu ikke alle autoværksteder, som er specialiserede i at skulle lave servicetjek på elbiler, men det er vigtigt, at du finder et værksted, som er det – mekanismerne i en elbil er meget anderledes, end de er i en almindelig bil.

Find et autoværksted, som er god til elbiler

Mekanismerne i en el- eller hybridbil er meget anderledes end dem, der er i almindelige benzin- eller dieselbiler. Du kan derfor ikke forvente, at den lokale automekaniker i din lokale by endnu har styr på, hvordan man laver et servicetjek på elbil. Når du leder efter et autoværksted, der kan lave service tjek på el- eller hybridbil, kan du kigge efter det grønne ”e”. Her er der mekanikere, som er specialiserede i at skulle reparere biler med elmotor.

Forskelle mellem servicetjek på elbiler og almindelige brændstof biler

Her kan du blive lidt klogere på, hvordan de to typer serviceeftersyn adskiller sig fra hinanden. I en elbil skal der ikke skiftes olie, tændrør og brændstoffilter, men til gengæld skal batteri og ladestik serviceres fra tid til anden. Der er selvfølgelig også dele, som for eksempel dæk og bremser, der kan blive slidt op – også på din elbil. Bremsen kan også have en tendens til at sætte sig fast, da den bruges på en anden måde end i en konventionel bil.

Generelt siges det dog, at en elbil er nemmere at vedligeholde end en konventionel bil, og det betyder også, at det i længden er mere omkostningsfrit for dig at have en elbil, end hvis du vælger at gå med en – snart forældet – konventionel brændstof bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *